FAÜLTETÉS PÉNZTÁRCÁKKAL

Minden megvásárolt pénztárca után egy magot vagy egy facsemetét ültetünk el Magyarország területén a partnerünk segítségével.

MIÉRT FONTOSAK A FÁK A KÖRNYEZETNEK?

A fák segítenek megtisztítani a levegőt, amit lélegzünk, szűrik a vizet, amit iszunk és az állatok több, mint 80%-ának biztosít élőhelyet.  Az erdők nyújtják a fő védelmi vonalat a globális felmelegedés ellen, hiszen magukba szívják a káros anyagokat a levegőből.

1 FA

Egyetlen fa 1 év alatt több, mint 21 kg szén-dioxidot képes magába szívni az atmoszférából.

GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS CSÖKKENTÉSE

A fák segítik a bolygónk lehűlését, mivel káros üvegházhatású gázokat, mint például szén-dioxidot szívnak be és tárolnak a törzsükbe, ágaikba és leveleikbe – és oxigént engednek vissza a légkörbe. A városokban a fák akár 8 °C-kal is csökkenthetik a hőmérsékletet.

FRISSEBB LEVEGŐ

A fák segítenek megtisztítani a levegőt, amit lélegzünk. A leveleiken és a kérgükön keresztül elnyelik a káros anyagokat és helyettük friss oxigént bocsátanak ki. Városi környezetben a fák elnyelik a szennyező gázokat, például a nitrogén-oxidokat, az ózont és a szén-monoxidot is. Az erdőirtás és a fosszilis tüzelőanyagok miatt növekszik a szén-dioxid szint, ami beragad az atmoszférába és melegíti a levegőt.

ÉLŐHELYEK HELYREÁLLÍTÁSA

Az erdősítés nem csak a környezetszennyezést csökkenti, hanem segít megőrizni az élővilágot is. Az éghajlati előnyök mellett az erdősítés megóvja a veszélyeztetett állatfajokat. A növekvő erdők helyre állíthatják a vadon élő állatok élőhelyének pusztulását, ezzel védve az állatokat is.

PARTNERÜNK

MYFOREST KÖZÖSSÉGI ERDŐK

A MyForest közösségi erdők egy olyan kezdeményezés, amely először Magyarországon, majd nemzetközi szinten kíván platformot létrehozni a földön található erdők számának megduplázása érdekében.